skip to Main Content

Kosten kinderopvang

Met ons aanbod hopen we de combinatie van werken en zorgen voor uw kind(eren) voor u te vergemakkelijken. Wij adviseren u graag vrijblijvend. Onze tarieven voor 2019 zijn:

Uurtarief dagopvang (52 weken):
€ 8,02*
Uurtarief buitenschoolse opvang (52 weken):
€ 6,95**Voor flexibele opvang of afname van minder uren gelden hogere uurtarieven, vraag bij het Service Bureau naar de mogelijkheden.

Tarieventabel KDV 2019
Tarieventabel BSO 2019

Tarieven en subsidiemogelijkheden peuterspeelzaal (PSZ)
Meer informatie over de tussenschoolse opvang (TSO)

De overheid draagt bij aan de kinderopvangkosten via de kinderopvangtoeslag. Ouders hebben recht op kinderopvangtoeslag als ze beide werken, een opleiding volgen, bezig zijn met een traject van werk naar werk of een inburgeringscursus volgen. Deze bijdrage is afhankelijk van het belastbare gezinsinkomen. In 2019 is de kinderopvangtoeslag voor het eerste en tweede kind gelijk tot een gezamenlijk inkomen van € 24.611,-. Bij een gezamenlijk inkomen vanaf € 24.611,- geldt voor het tweede en volgende kind uit het gezin de bijdrage van de overheid hoger is dan voor het eerste kind. Het eerste kind is in dit geval het kind met de meeste opvanguren.

Ouders die op sociaal medische gronden opvang nodig hebben, kunnen hiervoor contact opnemen met de gemeente.

Voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag en/of bij een kind met een VVE indicatie, draagt de gemeente Koggenland bij aan de kosten voor de peuterspeelzaal.
Klik hier voor meer informatie.

Kijk op www.toeslagen.nl voor de voorwaarden. Ook kunt u via proefberekening een proefberekening maken.

 

Infographic KOT

Wat kost kinderopvang in Nederland? En hoe werkt de berekening van de kinderopvangtoeslag? In deze infographic staat het uitgelegd. Een handig hulpmiddel om de kinderopvangtoeslag aan ouders en andere geïnteresseerden uit te leggen.
Back To Top