skip to Main Content

Spelend leren op de peuterspeelzaal

Voorbereiding op school
Peuters voorbereiden op school is een vak apart. Jonge kinderen ontwikkelen zich en leren door (samen)spelen met andere kinderen en volwassenen in een uitdagende en kindvriendelijk ingerichte ruimte. In een veilige en vertrouwde omgeving, waar ook de ouders volop betrokken zijn en kunnen leren hoe ze hun kind ondersteunen in hun ontwikkeling.

Twee- en driejarigen spelen met plezier en voelen zich prettig bij het aanbod en in de ruimte waar ze samenspelen. Met extra aanbod maken kinderen grote stappen vooruit in de ontwikkeling! SKiK heeft om deze reden een speciaal aanbod om hen voor te bereiden op de basisschool.

Peuterspeelzaal in elke kern van de gemeente Koggenland
De peuterspeelzaal is voor alle kinderen uit de gemeente Koggenland van 2 tot 4 jaar. De kinderen komen minimaal twee dagdelen van elk 4 uur per week naar de peuterspeelzaal.

De peuterspeelzalen zijn opgedeeld in groepen. Een groep bestaat maximaal uit 16 kinderen met twee vaste pedagogisch medewerk(st)ers en vaak aangevuld door stagiaires en vrijwilligers. Een overzicht van de groepen en de openingstijden per peuterspeelzaal vindt u bij de locaties. We bieden tussen de middag een broodmaaltijd aan. Het samen eten biedt ons alle mogelijkheden om met kinderen te oefenen in zelfstandigheid, taal en omgangsregels. We zien dit als een prachtig leermoment voor de peuters.

VVE
Een kind met een VVE-indicatie heeft vanaf de leeftijd van 2,5 jaar recht op uitbreiding met 2 dagdelen van elk 4 uur per week.

Wilt u weten wat de peuterspeelzaal u kost in 2022? Klik hier.

Back To Top