skip to Main Content

Peuterspeelzaal De Kleine Wereld deze week gesloten

Peuterspeelzaal De Kleine Wereld deze week gesloten

Doordat een van de vaste medewerkers positief testte op corona, is peuterspeelzaal De Kleine Wereld in Obdam van 14 tot en met 18 september gesloten.

De Kleine Wereld is een peuterspeelzaal van 16 kinderen met dagelijks twee pedagogisch medewerkers (pm-ers). Omdat ook de tweede vaste pm-er thuis in quarantaine moet, blijven er geen vaste medewerkers over op deze locatie. SKiK heeft daarom zelf het besluit genomen om een week dicht te gaan. Voor kinderen van ouders die hierdoor een probleem krijgen met de opvang van hun kind, is er plaats op een andere locatie van SKiK. De pm-er met corona heeft gelukkig slechts milde klachten en voelt zich goed.

Alle ouders van SKH en SKiK zijn deze week geïnformeerd over de mogelijke maatregelen ter voorkoming van sluiting van een locatie. SKH en SKiK doen er alles aan om locaties en groepen open te houden. Maar door de richtlijnen van het RIVM en de toename van verkoudheden in de herfst, verwachten we een personeelstekort.

Een locatie of groep sluiten doen we pas als alle andere opties benut zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijke opties als er een personeelstekort ontstaat om bovengenoemde reden:

Kinderdagverblijf of peutergroep

  • Het samenvoegen van groepen op eigen locatie. We streven ernaar dat er van elke groep minimaal één vaste pedagogisch medewerker (pm-er) aanwezig is. Ook kan het gebeuren dat uw kind naar een andere stamgroep wordt overgeplaatst. Dat doen we alleen bij oudere kinderen en als wij inschatten dat uw kind dit goed aankan.
  • De beroepskracht kind ratio (BKR) is door de GGD tijdelijk versoepeld met 25%. Wat houdt dit in voor de verschillende groepen?Babygroepen (0-1 jaar): er mogen vier baby’s onder 1 jaar opgevangen worden per pm-er, waar dit normaal drie baby’s zijn.
    Peutergroepen (2-4 jaar): er mogen 10 peuters opgevangen worden per pm-er, waar dit er normaal 8 zijn.
    Verticale groepen (0-4 jaar): er mogen 13 kinderen in een verticale groep worden opgevangen met 2 pm-ers, waar dit normaal 11 kinderen zijn.

Buitenschoolse opvang (BSO)

  • Het samenvoegen van BSO-groepen op eigen locatie. Ook kan het gebeuren dat uw kind naar een andere basisgroep wordt overgeplaatst.
  • Het samenvoegen van BSO-groepen op de vakantielocatie. In dit geval wordt de niet-vakantie locatie gesloten.
  • In beide situaties wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met een bekende omgeving én vertrouwde pm-ers voor de kinderen.
  • De beroepskracht kind ratio (BKR) is door de GGD tijdelijk versoepeld met 25%. Wat houdt dit in op de BSO? Er mogen tijdelijk 13 kinderen in een BSO-groep worden opgevangen met 1 pm-er, waar dit normaal 11 kinderen zijn.

Met deze versoepeling hoopt de GGD te voorkomen dat locaties moeten sluiten, waardoor ook andere sectoren te maken krijgen met het probleem dat ouders vanwege gesloten kinderopvang niet naar het werk kunnen.

De personeelskrapte in de kinderopvang is een landelijk probleem, waaraan ook het NOS journaal vorige week aandacht besteedde:

https://www.npostart.nl/nos-journaal/10-09-2020/POW_04505070

 

Back To Top