skip to Main Content

De Warskippers | PSZ

Peuterspeelzaal De Warskippers bevindt zich in het kleine, landelijk gelegen dorp Spierdijk. Het pand is gevestigd naast de Jozef en Mariaschool en heeft een eigen speelplaats. De peuterspeelzaal is voorzien van grote glazen ramen en open ruimtes, waardoor de peuters altijd zichtbaar zijn voor de twee vaste pedagogisch medewerkers. We creëren een huiselijke sfeer waarin ieder kind zich op zijn gemak kan voelen. Bovendien bieden we emotionele veiligheid doordat we de tijd nemen om elk kind goed te leren kennen en ze te begeleiden tijdens conflicten.

Opvang

De peuterspeelzaal is op dinsdag- en donderdagochtend geopend van 8:30 uur tot 12:30 uur. Hierbij sluiten we mooi aan op de openingstijden van de bassischool.
De kinderen komen per week minimaal twee dagdelen van elk 4 uur naar de peuterspeelzaal. We bieden daarbij tussen de middag een broodmaaltijd aan.

Peuterspeelzaal de Warskippers biedt samen met peuterspeelzaal de Klointjes in Zuidermeer een uitstekende combinatie voor peuters met VVE. Zo kunnen zij vier dagdelen per week te leren en spelen op de peuterspeelzaal.

Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

Peuters beginnen de dag met vrij spelen, totdat alle ouders vertrokken zijn. Daarna neemt iedereen plaats in de kring en worden er liedjes gezongen of een boekje gelezen. We schenken daarbij aandacht aan de verschillende seizoenen en feestdagen. Na de kring mogen de kinderen zelf kiezen waar ze mee willen spelen, binnen of buiten. In de binnenspeelruimte hebben we stoeikussens, een groot speelhuis met een glijbaan en een peuterkeukentje. Er staat een boekenbak, er zijn verschillende speelkasten en we hebben twee hoge tafels met bankjes. Er is ook de mogelijkheid om binnen te fietsen of ander rijdend materiaal uit de kast te pakken. Halverwege de ochtend ruimen we de boel samen op en eten we fruit rond de tafel. De peuters drinken water, nemen een koekje en kunnen een boekje lezen als hun beker leeg is. Daarna doen we binnen een gezamenlijke activiteit, zoals samen knutselen of buitenspelen.

Buitenspelen

Het ruime buitenplein wordt omringd door natuur. Uit de buitenberging kunnen de peuters fietsjes, trekkers en kruiwagens pakken om mee te spelen. Er is ook een minitrampoline en een brandweerwagen aanwezig. Op het plein staat een groot speelhuis met glijbaan, twee schommels en een peuterschommeltje. Daarnaast heeft het buitenplein een ruime zandbak en een wipkip. Bij goed weer kunnen de peuters buiten eten aan drie kleine picknicktafels. Iedere zomer sluiten wij af met een groot themafeest.

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top