skip to Main Content
Peuterspeelzaal Pinokkio | Avenhorn

Peuterspeelzaal Pinokkio, omdat...

  • OuderApp
  • Voorbereiding op school
  • Gelegen tussen twee basisscholen
  • Broodmaaltijd

Sinds 2021 zijn peuterspeelzaal ’t Hummeltje en peuterspeelzaal Duimelot samen verder gegaan als peuterspeelzaal Pinokkio gevestigd op de Tocht 1a in Avenhorn.

 

Peuterspeelzaal Pinokkio voor kinderen van 2 tot 4 jaar

In een groene en pittoreske omgeving vlakbij de twee basisscholen de Ieveling en de Overhaal in Avenhorn staan de gebouwen van Pinokkio. Peuterspeelzaal ’t Hummeltje en peuterspeelzaal Duimelot zijn sinds 2021 samen verder gegaan als peuterspeelzaal Pinokkio en is gevestigd in het gebouw van BSO Pinokkio. Het is een ruime locatie waar kinderen voldoende ruimte hebben om te leren én te spelen. Bij Pinokkio werken de vaste pedagogisch medewerkers altijd vanuit het belang van het kind. De emotionele en sociale ontwikkeling staan hierin centraal. We werken volgens een landelijk erkend vroeg- en voorschools educatie (VVE) programma.

Opvang

De peuterspeelzaal is vijf ochtenden per week geopend van 8:30 uur tot 12:30 uur. De kinderen komen per week minimaal twee dagdelen van elk 4 uur naar de peuterspeelzaal. We bieden daarbij tussen de middag een broodmaaltijd aan. Tijdens de vakanties zijn wij gesloten.

Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnen spelen

Aan het begin van de ochtend mogen alle peuters vrij spelen totdat alle ouders zijn vertrokken. Nadat we ons speelgoed hebben opgeruimd nemen we gezellig plaats in de kring. Dan zingen we een liedje en doen we een dansje, vervolgens lezen we samen verhaal of doen we een spelletje. Na de kring knutselen we de mooiste werkjes in elkaar of spelen we met de poppenkast of in het speelhuis. Na het eet- en drinkmomentje gaan we met zijn allen naar buiten voor beweging en wat frisse lucht. Alleen bij echt slecht weer passen wij ons programma aan en blijven we binnen. Binnen is gelukkig genoeg te beleven in het speelhuis met glijbaan of de bouw- of keukenhoek. Kruip lekker op de leesbank met een goed boek of verf, plak, knutsel en klieder aan onze hoge tafel. Wij werken vanuit verschillende thema’s zoals de seizoenen en de feestdagen, waar wij ons programma op aansluiten. Vanuit dit thema organiseren wij verschillende activiteiten. We eindigen het jaar altijd met het zomerfeest, een gezellige dag vol met spelletjes die we altijd afsluiten met samen poffertjes eten.Buiten spelen

De peuters kunnen spelen op het grasveld of op de betegelde speelplaats die is voorzien van een grote zandbak, schommels en een speelhuisje waar de peuters kunnen klauteren en klimmen. Op de betegelde speelplaats kunnen de peuters voetballen, fietsen of stoepkrijten. We hebben fietsjes in allerlei soorten en maten, maar ook traptractoren, overdekte loopauto’s en zelfs een speelgoedgrasmaaier. Ons speelgoed sluit aan op de leeftijd en de ontwikkelingsgebieden.


Lees hier de laatste GGD-rapportage.

Back To Top