skip to Main Content

De Klointjes | PSZ

De peuterspeelzaal biedt opvang aan kinderen met de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Wij werken in de groep met vaste, ervaren pedagogisch medewerkers.

Peuterspeelzaal De Klointjes bevindt zich in het kleine, landelijk gelegen dorp Zuidermeer. De peuterspeelzaal is gehuisvest in hetzelfde gebouw als St. Bernadetteschool. Zo is de overstap van de peuterklas naar de kleuterschool minder ingrijpend.

Opvang

De peuterspeelzaal is op maandag- en woensdagochtend geopend van 8:15 tot 12:15. De kinderen komen per week minimaal twee dagdelen van elk 4 uur naar de peuterspeelzaal. We bieden daarbij tussen de middag een broodmaaltijd aan.
Peuterspeelzaal de Klointjes biedt samen met peuterspeelzaal de Warskippers in Spierdijk een uitstekende combinatie voor peuters met VVE. Zo kunnen zij vier dagdelen per week te leren en spelen op de peuterspeelzaal.

Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

In de gezamenlijke ruimte zijn de peuters vrij om te spelen totdat alle ouders zijn vertrokken. Vervolgens nemen we na het afscheid met zijn allen plaats in de kring. Tijdens dit vaste ritueel zingen we liedjes en bespreken we de planning van de dag. Kinderen krijgen tijdens het kringgesprek de ruimte om met eigen verhalen te komen en we lezen gezamenlijk uit een of meerdere boeken. Na de kring bepalen de peuters zelf waar ze mee willen spelen. Bijvoorbeeld stoeien op de stoeikussen of knutselen aan onze zand- en watertafel. Liever puzzelen, kleien of tekenen? Daar is genoeg ruimte voor op de andere creatieve tafels. In de speelruimte kunnen de peuters gebruik maken van het speelhuis met glijbaan en een huis/keukenhoek. Na het fruit eten volgt er vaak een knutselactiviteit, een groepsspel of gaan we buiten spelen. De kleuters en peuters doen daarnaast ieder jaar mee aan het Nationale voorleesontbijt. Aan het einde van het jaar wordt er altijd een musical opgevoerd door de leerlingen van de basisschool. Omdat er dan ook gebruik wordt gemaakt van de ruimte van de peuterspeelzaal, verhuizen we twee weken per jaar naar de peuterspeelzaal in Spierdijk.

Buitenspelen

De basisschool heeft een gigantisch speelplein met verschillende speeltoestellen. Daar kunnen de kinderen klimmen, glijden, schommelen, wippen of voetballen en basketballen op het sportveldje. We beschikken over een schuurtje met divers rijdend speelgoed waaronder: trekkers, fietsjes, kruiwagens en nog veel meer. Aan de achterkant van het plein staat een “klein bos” met fruitbomen, kippen en een grote tafel waar de kinderen aan kunnen picknicken. De kippen worden verzorgd door de kinderen van de basisschool. De gelegde eitjes worden verkocht door de basisschool. De leerlingen van de basisschool verzorgen daarnaast een moestuin en ook de oogst van onze biologische groenten en fruit wordt door de basisschool verkocht. We verzorgen ook workshops zoals: peuterdans, yoga of djembé.

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top