skip to Main Content

De Kleine Wereld | PSZ

De peuterspeelzaal biedt opvang aan kinderen met de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Wij werken vanuit twee verschillende groepen met vaste, ervaren leidsters.

Opvang

De peuterspeelzaal is geopend van maandag t/m vrijdag van 8:15 tot 12.15. Inloop vanaf 8:15 uur tot 8:30 uur en ophalen kan tussen 12:00 uur en 12:15 uur. De kinderen komen per week minimaal twee dagdelen van elk 4 uur naar de peuterspeelzaal. We bieden daarbij tussen de middag een broodmaaltijd aan. Tijdens vakanties zijn wij gesloten.
Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

De speelruimte is een lichte, kleurrijke ruimte met veel ramen. Zo kunnen we vanuit de hal, het kantoor en het toilet altijd goed zicht houden op de peutergroep. Onze kasten hebben alle kleuren van de regenboog en in deze kleurrijke kasten staan talloze boeken waar de kinderen uit kunnen lezen. We hebben een speelhuis met een echte glijbaan en een keuken waar de kinderen aan de slag kunnen met koken, taarten aansnijden of boodschappen doen. Ook hebben we twee ziekenhuisbedden en een echte dokterstas. Onder de trap of glijbaan kunnen peuters zich even terugtrekken of alleen spelen. Met onze verkleedkleren stimuleren we de kinderen tijdens rollenspellen om zich meer in te leven in de rol die zij hebben gekozen.
Nadat alle ouders zijn vertrokken, pakken we allemaal onze stoel en nemen we plaats in de kring. Dan zingen we liedjes, eten een fruithapje en leest een van de leidsters voor uit een boek. Daarna is het tijd voor vrij spel. De peuters mogen dan kleuren, knutselen, plakken of verven. Tijdens deze activiteiten beoordelen wij de (cognitieve) ontwikkeling van de peuters. Na deze activiteiten gaan we met zijn allen buiten spelen. We sluiten de dag altijd af met een liedje. Een kwartier voor sluitingstijd hebben alle ouders de mogelijkheid om vragen te stellen aan de leidsters.

Buitenspelen

Wij hebben een ruime, veilige speelplaats waar genoeg ruimte is om te rennen, te steppen of te fietsen. Via het klimwandje of de trap klauter je de glijbaan op. De peuters kunnen spelen op de schommels, in het speel- en klimhuis of in de zandbak, die altijd schoon blijft door onze handige afdekplaat. We hebben schommels, kruiptunnels en matten om koprollen op te maken. Ons schuurtje staat vol met fietsjes en ander buitenspeelgoed. Om het plein staan grote bomen, waardoor wij de jaargetijden goed in de gaten kunnen houden en hierover kunnen vertellen. We besteden veel aandacht aan de seizoenen en feestelijke dagen zoals kerst en sinterklaas, maar ook een verjaardag of de geboorte van een broertje of zusje. Een keer per maand bezoeken wij het bejaardencentrum voor mensen met dementie binnen ons gebouw. Dan zingen de kinderen liedjes of lezen de kinderen voor uit een boekje. Zowel de kinderen als de ouderen genieten hier altijd zichtbaar van.

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top