skip to Main Content

De Keetschoppertjes | PSZ

De peuterspeelzaal biedt opvang aan kinderen met de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Peuterspeelzaal De Keetschoppertjes bevindt zich in het pand Batter in Ursem. Een fris, nieuw gebouw met een lichte, kleurrijke inrichting binnen een veilige omgeving. Naast de peuterspeelzaal voor kinderen van 2-4 jaar biedt Figaro ook opvang bij het kinderdagverblijf voor kinderen van 0-4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-12 jaar. In het pand zijn ook de twee basisscholen (de Langereis en de Bavoschool) en bibliotheek gevestigd, waarmee een nauwe samenwerking is. Zo raken de peuters al bekend met een schoolse omgeving, wat de overstap minder groot maakt. Een groep wordt begeleid door een vast team van drie tot vier pedagogisch medewerkers, waarvan er telkens twee aanwezig zijn.

Opvang

De peuterspeelzaal is van maandag tot en met vrijdag geopend vanaf 8:30 tot 12.30 uur. De kinderen komen per week minimaal twee dagdelen van elk 4 uur naar de peuterspeelzaal. We bieden daarbij tussen de middag een broodmaaltijd aan. In de vakanties is de peuterspeelzaal gesloten.
Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

Bij binnenkomst zijn alle peuters vrij om te spelen. In de loop van de ochtend maken we in gesplitste groepjes een knutselwerkje aan de hoge tafel. Aan de lage tafel doen we een spelletje. Knutselen, kleien, mozaïeken prikken of puzzelen; het kan allemaal aan een van onze creatieve tafels. Er zijn verschillende speelhoekjes ingericht, waarvan elk hoekje een thema heeft. Voor de klussers hebben we een garagehoek met gereedschap. Er is een huisje met keukentje waar ze kunnen koken of met de poppen spelen. Voor wat rust en ontspanning kruipen de peuters met een goed kinderboek op een van de grote kussens. Lekker kliederen doen we aan onze water- en zandtafel. Er is genoeg ruimte om met grote kisten en blokken te bouwen en er staat een binnenspeelhuisje met een glijbaan. Na het spelen ruimen we samen alles weer op en zetten we de stoelen in een kring. Dan drinken en eten ze wat, zingen een liedje of doen een spelletje. We vinden het belangrijk dat kinderen spelenderwijs leren. Daarom maken we tijdens het voorlezen soms gebruik van de vertelkast of van het poppentheater.

Bij de peuterspeelzaal wordt gewerkt met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de peuters. De activiteiten die wij aanbieden zijn leeftijdsgericht en stimuleren de ontwikkeling van het kind.

Buitenspelen

Als we naar buiten gaan, trekken de peuters in eerst instantie zelf hun jas aan. Lukt dit niet, dan worden ze uiteraard door ons geholpen.  Buiten kunnen de kinderen spelen in het speelhuis of gebruikmaken van de aanwezige fietsen, skippyballen en speelgoedauto’s. In de zandbak kunnen ze met de ‘happer’ zandkastelen bouwen of tunnels graven. Voor grotere bouwprojecten zijn er kruiwagens. We maken geregeld een wandeling en brengen vaak een bezoek aan de dieren op de kinderboerderij. Als het rustig is, spelen de kinderen in de natuurtuin van de BSO. We mogen daarnaast gebruikmaken van de gymzaal.

Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top