skip to Main Content

De Keetschoppertjes | PSZ

De peuterspeelzaal biedt opvang aan kinderen met de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Peuterspeelzaal De Keetschoppertjes bevindt zich in het pand Batter in Ursem. Een fris, nieuw gebouw met een lichte, kleurrijke inrichting binnen een veilige omgeving. In het pand zijn ook kinderdagverblijf Figaro, buitenschoolse opvang Figaro en twee basisscholen (de Langereis en de Bavoschool) gevestigd. Zo raken de peuters al bekend met een schoolse omgeving, wat de overstap minder groot maakt. Een groep wordt begeleid door een vast team van drie tot vier pedagogisch medewerkers, waarvan er telkens twee aanwezig zijn.

Opvang

De peuterspeelzaal is van maandag tot en met vrijdag geopend vanaf 8:30 tot 12.30 uur. De kinderen komen per week minimaal twee dagdelen van elk 4 uur naar de peuterspeelzaal. We bieden daarbij tussen de middag een broodmaaltijd aan. In de vakanties is de peuterspeelzaal gesloten.
Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

Bij binnenkomst zijn alle peuters vrij om te spelen. In de loop van de ochtend maken we in gesplitste groepjes een knutselwerkje aan de hoge tafel. Aan de lage tafel doen we een spelletje. Knutselen, kleien, mozaïeken prikken of puzzelen; het kan allemaal aan een van onze creatieve tafels. Er zijn verschillende speelhoekjes ingericht, waarvan elk hoekje een thema heeft. Voor de klussers hebben we een garagehoek met gereedschap. Er is een huisje met keukentje waar ze kunnen koken of met de poppen spelen. Voor wat rust en ontspanning kruipen de peuters met een goed kinderboek op een van de grote kussens. Lekker kliederen doen we aan onze water- en zandtafel. Er is genoeg ruimte om met grote kisten en blokken te bouwen en er staat een binnenspeelhuisje met een glijbaan. Na het spelen ruimen we samen alles weer op en zetten we de stoelen in een kring. Dan drinken en eten ze wat, zingen een liedje of doen een spelletje. We vinden het belangrijk dat kinderen spelenderwijs leren. Daarom maken we tijdens het voorlezen soms gebruik van de vertelkast of van het poppentheater. Via het multimediale project ‘de schatkist’ van de bibliotheek doen de kinderen alvast kennis op over de digitale wereld en leren ze omgaan met computers en tablets.

Buitenspelen

Als we naar buiten gaan, trekken de peuters in eerst instantie zelf hun jas aan. Lukt dit niet, dan worden ze uiteraard door ons geholpen. Daarna maken we een lange rij en gaan we in een trein naar buiten, met iedere keer een andere machinist. Buiten kunnen de kinderen spelen in het speelhuis of gebruikmaken van de aanwezige fietsen, skippyballen en speelgoedauto’s. In de zandbak kunnen ze met de ‘happer’ zandkastelen bouwen of tunnels graven. Voor grotere bouwprojecten zijn er kruiwagens. We maken geregeld een wandeling en brengen vaak een bezoek aan de dieren op de kinderboerderij. Als het rustig is, spelen de kinderen in de natuurtuin van de BSO. We mogen daarnaast gebruikmaken van het voetbalveld en het gymzaaltje. Omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen in contact staan met de natuur, werken we met de verschillende seizoenen. Dit doen we bijvoorbeeld door de kinderen in het voorjaar kennis te laten maken met verschillende bollen. Als de bolletjes eenmaal volgroeid zijn, plaatsen we ze in de natuurtuin. Zo leren de kinderen wat er allemaal in de tuin kan groeien.

Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top