skip to Main Content

’t Hummeltje, Hensbroek | PSZ

’t Hummeltje biedt opvang aan kinderen met de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Peuterspeelzaal ‘t Hummeltje bevindt zich naast basisschool de Ark in Hensbroek. De belangrijkste doelstelling van onze peuterspeelzaal is het stimuleren van sociale en emotionele ontwikkeling van elke peuter. ’t Hummeltje biedt aan alle kinderen een veilige plek om te groeien, te spelen en te leren.

Opvang

De peuterspeelzaal is geopend op maandag- en donderdagochtend vanaf 8:30 uur tot 12:30 uur. De kinderen komen per week minimaal twee dagdelen van elk 4 uur naar de peuterspeelzaal. We bieden daarbij tussen de middag een broodmaaltijd aan. Tijdens de vakanties zijn wij gesloten.

Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

Aan het begin van de ochtend mogen alle peuters vrij spelen tot iedereen aanwezig is. Nadat we alles hebben opgeruimd nemen we allemaal plaats in de kring. Dan zingen we liedjes, doen we een dansje, lezen we een spannend verhaal voor of spelen we kringspelletjes. Na de kring stillen we de knorrende maagjes met wat heerlijk vers fruit. Daarna is er ruimte voor een activiteit. De speelzaal is een kleine maar knusse ruimte waar de peuters de ochtend met elkaar doorbrengen. Er is eeen speelhuis met een echte keuken voor de keukenprinsen en -prinsessen onder ons. In de leeshoek kunnen de peuters samen of alleen uit een boekje lezen. Aan de hoge tafel kunnen er wel zes kinderen tegelijk knutselen. Aan de drie kleine tafels kunnen de kinderen eten, puzzelen of een spelletje doen. Aan het eind van de ochtend is het tijd om naar buiten te gaan. Buitenspelen vinden wij erg belangrijk en alleen bij echt slecht weer passen wij ons schema aan en blijven we binnen. We sluiten de ochtend gezellig af met een gezamenlijke broodmaaltijd.

We werken altijd vanuit verschillende thema’s zoals de seizoenen maar we besteden ook aandacht aan feestdagen zoals Sinterklaas, kerstmis en natuurlijk moeder- en vaderdag. Rondom deze thema’s creëren wij een aansluitend programma met passende knutselwerkjes, spelletjes en liedjes.

Buitenspelen

We hebben een gezamenlijke buitenspeelplaats, die we delen met kinderdagverblijf Olleke Bolleke. Dat betekent dat we rekening met elkaar dienen te houden. Op onze groene buitenspeelplaats staan bomen waar de peuters zich bijvoorbeeld achter kunnen verstoppen tijdens verstoppertje. Op het grasveld staat een speelhuis en rijden de peuters op de tractors of spelen ze voetbal. Op de betegelde speelplaats is een zandbak en is er alle ruimte om te fietsen of te stoepkrijten. Beweging en frisse lucht zijn belangrijk voor een kind en daarom proberen wij om zoveel mogelijk buiten te spelen.

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top