skip to Main Content

Duimelot | PSZ

Duimelot biedt opvang aan kinderen met de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Peuterspeelzaal Duimelot bevindt zich in de Jozefschool in De Goorn. Een groene omgeving binnen een rustige woonwijk. De belangrijkste doelstelling van de peuterspeelzaal is het stimuleren van sociale ontwikkeling, door peuters contact te laten leggen met leeftijdgenootjes en volwassenen buiten de familie. Duimelot biedt uw peuter voor deze ontwikkeling een veilige plek.

Opvang

De peuterspeelzaal is van maandag tot en met vrijdag iedere ochtend geopend, vanaf 8:30 tot 12.30 uur. De kinderen komen per week minimaal twee dagdelen van elk 4 uur naar de peuterspeelzaal. We bieden daarbij tussen de middag een broodmaaltijd aan.
Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

De speelzaal is een lichte, grote ruimte die is ingericht met verschillende hoeken, waaronder een bouwhoek, woonhoek, leeshoek, verkleedhoek en muziekluisterhoek. In de bouwhoek staat een werkbank met verschillende soorten gereedschap. In de verkleedhoek kunnen de kinderen zich omtoveren tot prinses, brandweerman, kok of Mega Mindy. In de woonhoek staat een keuken die is uitgerust met een oven, een koffiezetapparaat en niet te vergeten een wasmachine, zodat alle poppenkleertjes regelmatig gewassen kunnen worden. Aan de muur hangen knutselwerkjes van de kinderen. Daarnaast starten wij met bepaalde basisvaardigheden, zoals het beginnen met tellen en het herkennen van kleuren, zodat de peuters straks gemakkelijker kunnen doorstromen naar de basisschool. We werken nauw samen met de Jozefschool, onder andere door met dezelfde thema’s te werken. Door middel van een thema leren de kinderen spelenderwijs veel nieuwe woorden over een bepaald onderwerp.

Buitenspelen

Buiten hebben wij, grenzend aan het schoolplein, een ruim buitenplein dat is afgeschermd met een hek. In het midden van het plein staat een grote zandbak, een wip en een glijbaan met speelhuisje. In onze Duimelot-speelgoedauto passen wel vier kinderen tegelijk. Er is daarnaast een ruime keuze aan buitenspeelgoed, zoals trekkers, fietsen en loopauto’s. Beweging en frisse lucht zijn belangrijk voor een kind en daarom proberen wij om zoveel mogelijk buiten te spelen.

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top