skip to Main Content

Dikkie Dik | PSZ

De peuterspeelzaal biedt opvang aan kinderen met de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Wij werken in de groep met vaste, ervaren pedagogisch medewerksters.

Peuterspeelzaal Dikkie Dik werkt vanuit kleine groepen in nauwe samenwerking met de naastgelegen basisschool. Zo is de overgang van peuterspeelzaal naar de basisschool minder ingrijpend. Wij hebben daarbij een verlengde ochtend die aansluit op de openingstijden van de basisschool.

Opvang

De peuterspeelzaal is geopend op dinsdag en vrijdagochtend van 08:30 tot 14:00. De kinderen komen per week minimaal twee dagdelen van elk 4 uur naar de peuterspeelzaal. We bieden daarbij tussen de middag een broodmaaltijd aan.
Peuterspeelzaal Dikkie Dik biedt samen met peutergroep Pinokkio in Avenhorn een uitstekende combinatie voor peuters met VVE. Zo kunnen zij vier dagdelen per week te leren en spelen op de peuterspeelzaal.
Tijdens vakanties zijn wij gesloten. Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnen spelen

Bij peuterspeelzaal Dikkie Dik leren kinderen om samen te delen en samen te spelen.
We bieden gevarieerde activiteiten vanuit steeds een nieuw thema. Tijdens de themaperiode nemen alle kinderen een attribuut mee, verbonden aan het thema, waar ze over mogen vertellen in de kring. De attributen worden deze periode op de verteltafel geplaatst. Zo prikkelen we de beleving en fantasie van elke peuter. De ontwikkeling en interesses van het kind staan hierbij centraal. Regelmatig voeren we toneelstukjes op of houden we presentaties voor de ouders. Iedere dag kijken we met een frisse blik naar wat de peuters nodig hebben. We geven elk kind het nodige zelfvertrouwen om nieuwe dingen te proberen. Alle ontwikkelingsgebieden komen aan bod via ons spelaanbod, zo kunnen de peuters bij ons ervaren, leren en experimenteren. In de verschillende speelhoeken en op de grote stoeikussens kunnen de kinderen samen of zelfstandig spelen met ons grote assortiment aan ontwikkelingsmateriaal. Aan de thematafel doen we spelletjes, zingen we liedjes of maken we creatieve werkjes. Ook bespreken we aan deze tafel het thema van dat moment. We werken vanuit kleine groepjes zodat er voldoende individuele aandacht beschikbaar is. We sluiten de dag af aan de kleine tafel met een activiteit, zodat wanneer de ouders hun kind komen halen, er even ruimte is voor een kort gesprek met de pedagogisch medewerker.

Buiten spelen

We hebben een ruime buitenspeelplaats met voldoende speelmateriaal, waar we regelmatig te vinden zijn. We hebben daarnaast een grote zandbak en een speelhuis met een glijbaan. We maken uitstapjes naar bijvoorbeeld de kinderboerderij, speeltuin, de bibliotheek of andere plekken die goed bij het thema passen. Bij slecht weer mogen we gebruik maken van de naastgelegen gymzaal. Na het kringmoment en de activiteiten ruimen we gezamenlijk op en gaan we naar buiten voor een frisse neus tot het tijd is voor de lunch. Na de lunch is er vaak nog ruimte voor een spel of een ander werkje binnen of buiten, afhankelijk van het weer.

 

Samenwerking met de Grosthuizerschool

Peuterspeelzaal Dikkie Dik heeft een uitstekende samenwerking met de Grosthuizerschool. Zo wordt er samengewerkt op het gebied van thema’s, brengen de peuters regelmatig bezoekjes aan de kleuterklas en is er een warme overdracht op het moment dat de peuters daadwerkelijk naar school gaan. Daarmee is de start van de peuters naar de basisschool minder ingrijpend.

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

 

Back To Top