skip to Main Content

De Berk | PSZ

Peuterspeelzaal de Berkabouter maakt onderdeel uit van Kindcentrum de Berk.

De peuterspeelzaal biedt opvang aan kinderen met de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Wij werken met vaste, ervaren pedagogisch medewerkers.

Kindcentrum De Berk is gehuisvest in hetzelfde gebouw als basisschool de Geert Holle. Zo is de overstap van de peuterklas naar de kleuterschool minder ingrijpend. Peuters willen zelf de wereld ontdekken en nieuwe dingen leren. Een peuterspeelzaal is hier de ideale plek voor. Bij onze peuterspeelzaal mogen kinderen zelf keuzes maken en stimuleren wij de zelfstandigheid van het kind. Peuters zijn vrij om zelfstandig te spelen maar ook om gezamenlijk activiteiten te doen. Alle ontwikkelingsgebieden komen aan de orde. Daarbij wordt, naast de verstandelijke ontwikkeling, veel aandacht besteed aan de sociaal-emotionele en motorische ontwikkeling.

Opvang

Uw peuter kan bij ons terecht op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur. Peuters vanaf 3 jaar kunnen bij ons terecht op de woensdagochtend op de 3+ groep. Deze is open van 08.30 tot 12.00 uur. Tijdens vakanties zijn wij gesloten.

Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

We hebben allerlei leuke speelhoeken zoals een huishoek, taal/boekenhoek en een bouwhoek. In onze huishoek staat een rek vol met verkleedkleren, van een prinsessenjurk tot een drakenpak. Zo stimuleren we de fantasie, creativiteit en inlevingsvermogen van de peuters, elke dag opnieuw. Vaak werken wij vanuit thema’s zoals de seizoenen en feestdagen zoals sinterklaas en kerst. De activiteiten die wij uitvoeren liggen altijd in lijn met het gekozen thema en deze activiteiten stimuleren de cognitieve, zintuiglijke en creatieve ontwikkeling. We hebben daarnaast een speciale thematafel en een themahoek. Tijdens de activiteiten houden we de ontwikkeling van de kinderen goed in de gaten. Zo kan er worden ingespeeld op eventuele ontwikkelingsachterstanden en tijdig worden ingegrepen via individuele ondersteuning. Nadat we in groepjes hebben gewerkt, eten we met zijn allen een koekje in de kring, bespreken we het seizoen en lezen we uit een boekje of zingen we samen liedjes. Vervolgens is het tijd voor een frisse neus en gaan we met zijn allen naar buiten. Na het buitenspelen eten we wat fruit en is er nog ruimte om vrij te spelen. De peuters kunnen dan kleien, spelen met de lego of dansen op muziek. Op onze dagritmekaarten kunnen de peuters goed zien wat er die dag op de planning staat, zo proberen wij de orde en rust voor de kinderen te bewaren.

Buitenspelen

Buitenspelen vormt bij ons een belangrijk onderdeel van de dag. Ons ruime, groene buitenterrein is ingericht volgens het principe van natuurlijk buitenspelen. Hierbij gaan kinderen op ontdekking in de natuur en stimuleren wij lichaamsbeweging. Kinderen kunnen rennen, fietsen, schommelen of wippen. Naast onze locatie bevindt zich een paardenmanege met ontzettend veel paarden die op het weiland grazen, een prachtig plaatje waar wij dagelijks van kunnen genieten. De peuters hebben een eigen schuur met tractors, fietsjes, loopauto’s driewielers, doeltjes, voetbal, zandbakspeelgoed en nog veel meer leuk speelmateriaal.

3+ groep Berkhout
Kinderen maken, als ze drie jaar zijn, een sprongetje in hun ontwikkeling. Ze krijgen meer behoefte aan uitdaging en willen meer samen spelen. Er ontstaat een grote behoefte om meer te willen ‘leren’ en bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. De kinderen willen daarin serieus genomen worden. Op deze leeftijd krijgen ze steeds meer oog voor de wereld om hen heen en ontstaat de behoefte om de wereld te gaan begrijpen. Met rollenspellen oefenen ze allerlei handelingen die ze dagelijks om zich heen zien, zoals in een winkel iets kopen of naar de dokter gaan.

Voor kinderen vanaf 3 jaar van kindcentrum de Berk maar ook kinderen van andere kinderdagverblijven of peuterspeelzalen die ingeschreven worden bij de Geert Holleschool, biedt SKiK een extra dagdeel aan op de woensdagochtend voor een perfecte voorbereiding op de basisschool!

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top