skip to Main Content

Pinokkio | KDV

Kinderdagverblijf Pinokkio bestaat uit drie groepen. In de Giraffengroep worden baby’s van 10 weken tot 22 maanden opgevangen. In de Berengroep vangen we kinderen op in de leeftijd van 22 maanden tot 4 jaar. Ouders die hun kind liever in een verticale groep plaatsen, kunnen terecht bij de Nijlpaardengroep.

Pinokkio is gevestigd aan het water, in een rustige en groene woonwijk. Het gebouw ademt een huiselijke sfeer. Elke groep wordt begeleid door een vast team van meestal vier pedagogisch medewerkers, waarvan er telkens twee aanwezig zijn.

Opvang

De openingstijden zijn van 7:00 uur tot 18:30 uur. Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

Elk kind ontwikkelt zich op unieke wijze en eigen tempo. We geven dan ook veel aandacht aan de ontwikkeling van het kind. Regelmatig contact tussen de ouders en pedagogisch medewerkers vinden wij belangrijk, omdat wij samen verantwoordelijk zijn voor de opvoeding en ontwikkeling van uw kind. Wij informeren u tijdens oudergesprekken over de ontwikkeling en het functioneren van uw kind. We werken altijd vanuit een bepaald thema en we zorgen ervoor dat dit aansluit op onze leeftijdsgebonden en ontwikkelingsgerichte activiteiten. Kinderen krijgen per thema verschillende opdrachten en activiteiten aangeboden. Nadat we een thema hebben afgesloten, nemen de kinderen hun zelfgemaakte werkjes mee naar huis. Aan de hoge tafel hebben de kinderen een goed overzicht op de groep, terwijl ze knutselen, lezen of een spelletje doen. Er zijn verschillende speelhoeken en we hebben zelfs een kinderkeuken, het ideale speelgoed voor de kleine chef-kok. Onze grote kast staat vol met knutselmateriaal, waar de kinderen altijd gebruik van mogen maken. De kleintjes doen ’s middags een dutje in een van de slaapkamers van de babygroep. Er wordt iedere dag gezongen en voorgelezen. Per dag kunnen de activiteiten verschillen, omdat kinderen altijd zelf een activiteit mogen uitkiezen. We verven, kleien, knutselen of doen andere activiteiten die creatief denken stimuleren.

Buitenactiviteiten

Of het nu goed of slecht weer is, we gaan elke dag wel even naar buiten. Met mooi weer zijn we bijna de hele dag op de buitenspeelplaats te vinden; met slecht weer halen we hoe dan ook een frisse neus. De kinderen kunnen spelen op het grasveld, op de betegelde binnenplaats of in de natuurtuin, die is voorzien van een grote zandbak, schommel, speelhuisje en een moestuin. De tuin is op een natuurlijke manier ingericht en staat vol met bomen en bosjes, ideaal om verstoppertje in te spelen. In de zomer halen we de opblaasbare zwembadjes uit de kast, zodat de kinderen onder toezicht snel kunnen afkoelen op warme dagen.

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top