skip to Main Content

De Berk | KDV

Kindcentrum de Berk bestaat uit een groep van maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. 

Het kinderdagverblijf is, net als de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang, gevestigd bij basisschool Geert Holle, zodat alle voorzieningen op een plek te vinden zijn.

Opvang

De openingstijden zijn van 7:00 uur tot 18:30 uur in de schoolweken en in de vakanties. Op de rustigste dagen voegen wij de KDV en BSO groep samen in een familiegroep (0-12 jaar). Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

Elk kind ontwikkelt zich op unieke wijze en eigen tempo. We geven dan ook veel aandacht aan de ontwikkeling van het kind. Regelmatig contact tussen de ouders en pedagogisch medewerkers vinden wij belangrijk, omdat wij samen verantwoordelijk zijn voor de opvoeding en ontwikkeling van uw kind. Wij informeren u tijdens oudergesprekken over de ontwikkeling en het functioneren van uw kind. We werken altijd vanuit een bepaald thema en we zorgen ervoor dat dit aansluit op onze leeftijdsgebonden en ontwikkelingsgerichte activiteiten. Kinderen krijgen per thema verschillende opdrachten en activiteiten aangeboden. Nadat we een thema hebben afgesloten, nemen de kinderen hun zelfgemaakte werkjes mee naar huis. Aan de hoge tafel hebben de kinderen een goed overzicht op de groep, terwijl ze knutselen, lezen of een spelletje doen. Er zijn verschillende speelhoeken en er is volop knutselmateriaal, waar de kinderen altijd gebruik van mogen maken. De kleintjes doen ’s middags een dutje in de slaapkamer. Er wordt iedere dag gezongen en voorgelezen. Per dag kunnen de activiteiten verschillen, omdat kinderen altijd zelf een activiteit mogen uitkiezen. We verven, kleien, knutselen of doen andere activiteiten die creatief denken stimuleren.

Buitenspelen

Of het nu goed of slecht weer is, we gaan elke dag wel even naar buiten. Met mooi weer zijn we bijna de hele dag op de buitenspeelplaats te vinden; met slecht weer halen we hoe dan ook een frisse neus. Buitenspelen vormt bij ons een belangrijk onderdeel van de dag. Ons ruime, groene buitenterrein is ingericht, zodat kinderen op ontdekking gaan in de natuur en lichaamsbeweging wordt gestimuleerd. Kinderen kunnen rennen, fietsen, schommelen of wippen. Naast onze locatie bevindt zich een paardenmanege met ontzettend veel paarden die op het weiland grazen, een prachtig plaatje waar wij dagelijks van kunnen genieten. De peuters hebben een eigen schuur met tractors, fietsjes, loopauto’s driewielers, doeltjes, voetbal, zandbakspeelgoed en nog veel meer leuk speelmateriaal.

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top