skip to Main Content

Pinokkio | BSO

BSO Pinokkio bestaat uit 1 stamgroep,  de Zonnengroep,  deze biedt kinderen tussen 4 en 6 jaar een veilige plek na school.

In een groene en pittoreske omgeving vlakbij de scholen en naast kinderdagverblijf Pinokkio staat buitenschoolse opvang Pinokkio. Een ruime locatie waar kinderen voldoende ruimte hebben om te leren én te spelen. Een groep wordt begeleid door een vast team van drie tot vier pedagogisch medewerkers, waarvan er altijd twee aanwezig zijn.

Opvang

Op schooldagen halen wij de kinderen zelf van school met een van onze auto’s. Na schooltijd zijn wij geopend tot 18:30 uur. In vakanties en op extra vrije dagen zijn we altijd open vanaf 7:00 uur tot 18:30 uur. Er is voorschoolse opvang mogelijk bij de Jozefschool en op de Zonnengroep vanaf 7:00 uur.

Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

Bij SKiK in Avenhorn worden de schoolkinderen tussen de 4 en 6 jaar geplaatst bij de Zonnen, een kleinschalige huiselijke locatie. Na binnenkomst nemen we allemaal plaats aan de grote tafel om te bespreken wat we die middag gaan doen. We leggen verschillende activiteiten voor aan de kinderen, waar zij vervolgens een keuze uit mogen maken. Onze medewerkers bieden aan de hand van thema’s gedurende zes weken verschillende binnen- en buitenactiviteiten aan. Binnen deze gerichte activiteiten komen de ontwikkelingsgebieden terug. In de groep zijn meerdere hoekjes gemaakt, er is een huishoek met een keukentje en poppenspullen. Er is een bouwhoek met meerdere soorten bouw/ constructie materiaal er is een hoekje met teken en knutselspul en er is ook ruimte aan grotere tafels waar een spelletje gespeeld of getekend kan worden.Buitenspelen

Of het nu goed of slecht weer is, we gaan elke dag wel even naar buiten. Met mooi weer zijn we bijna de hele middag op de buitenspeelplaats te vinden; met slecht weer halen we hoe dan ook een frisse neus. De kinderen kunnen spelen of voetballen op het grasveld, op de betegelde binnenplaats of in de natuurtuin, die is voorzien van een grote zandbak met een waterkraantje. De tuin is op een natuurlijke manier ingericht en staat vol met bomen en bosjes, ideaal om verstoppertje in te spelen. In de zomer halen we de opblaasbare zwembadjes uit de kast, zodat de kinderen onder toezicht snel kunnen afkoelen op warme dagen.


Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top