skip to Main Content

De Krekel | BSO

BSO de Krekel biedt opvang aan kinderen van 6 – 12 jaar

In een groene en pittoreske omgeving vlakbij het dorpsbos van Avenhorn staat buitenschoolse opvang De Krekel. Een ruim opgezet pand met de kenmerken van een brede school, want alle voorzieningen zijn onder één dak te vinden. Zo hebben kinderen voldoende ruimte om te leren én te spelen. De Krekel bestaat uit twee stamgroepen. De Manengroep biedt de kinderen vanaf groep 3 van de basisschool, de gemiddelde leeftijd dat de kinderen bij de manengroep komen is 6 jaar tot ongeveer 8,5 jaar een veilige plek na school. Op de Jupitergroep zijn kinderen tussen de 8,5 en 12 jaar na schooltijd van harte welkom. Kinderen van 4-6 jaar kunnen voor buitenschoolse opvang terecht bij Pinokkio. De groep wordt begeleid door een vast team van drie tot vier pedagogisch medewerkers, waarvan er altijd twee aanwezig zijn.

Opvang

De Krekel biedt voorschoolse opvang vanaf 7:00 uur. De kinderen kunnen hier heerlijk ontspannen hun dag starten en worden daarna naar school gebracht. Na schooltijd halen wij de kinderen lopend van school en zijn wij geopend tot 18:30 uur. In vakanties en op extra vrije dagen zijn we open vanaf 7:00 uur tot 18:30 uur.

Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

Op BSO de Krekel worden kinderen vanaf groep 3 ingedeeld bij de Manengroep, de ruimte is afgestemd op de behoeftes en leeftijd van de kinderen, de inrichting van deze groep is in huiselijke sfeer zodat alle kinderen zich hier snel op hun gemakt voelen.
In de aangrenzende keuken koken we samen en leren we de kinderen omgaan met bepaalde verantwoordelijkheden. Na binnenkomst nemen we allemaal plaats aan de grote tafel om te bespreken wat we die middag gaan doen. We leggen verschillende activiteiten voor aan de kinderen, waar zij vervolgens een keuze uit mogen maken. Onze medewerkers bieden aan de hand van thema’s gedurende zes weken verschillende binnen- en buitenactiviteiten aan. Binnen deze gerichte activiteiten komen de ontwikkelingsgebieden terug. In de verschillende ruimten zijn ‘speelhoekjes’ gecreëerd, waaronder een bouwhoek en een verkleedhoek. De kinderen kunnen altijd gebruik maken van onze enorme verzameling aan speelgoed en spellen.

Bij de Jupitergroep komende oudste BSO kinderen, deze ruimte is afgestemd op de behoeftes en leeftijd van de kinderen. In het atelier wanen kinderen zich een kunstenaar en mogen zij hun creativiteit de vrije loop laten aan de techniek- of tekentafel, waar we de oudere kinderen moeilijkere activiteiten aanbieden. Er is een ruime keuze aan binnenactiviteiten, dankzij de bouwhoek, kleurtafel en de enorme hoeveelheid spelletjes in onze spellenkast. Op de bank of in de luie stoel is er ruimte om even te ontspannen en te gamen op de PlayStation.

Buitenspelen

Voor buitenactiviteiten kunnen de kinderen gebruikmaken van het grote asfaltplein, met genoeg ruimte voor skeelers en waveboards. Daar kunnen ze zelfstandig of onder begeleiding met elkaar spelen. We maken regelmatig een wandeling naar het dorpsbos waar we verschillende activiteiten doen. In onze ontdek-/natuurtuin kunnen de kinderen gebruikmaken van schommels, een duikelrek of zandbak met waterkraan en zijn er genoeg bosjes om verstoppertje in te spelen. Onze achtertuin is op een natuurlijke manier ingericht, met veel bomen en tegenwoordig zelfs een moestuin. Onder toezicht kunnen de kinderen bij het water heerlijk zitten vissen of gebruikmaken de kajak.

We bieden de oudste kinderen een uitdagende plek om met veel vrijheid de omgeving te ontdekken. Uiteraard mogen de kinderen pas zelfstandig buiten het terrein van de Krekel spelen of bij het water, indien de ouders hier toestemming voor hebben gegeven.

Voorschoolse opvang

Elke ochtend is het weer rennen en vliegen om overal op tijd te zijn. Je moet op tijd op je werk zijn maar de school is nog niet begonnen. Herken je dit ook? SKiK heeft de oplossing! Wij bieden gedurende de schoolweken voorschoolse opvang aan bij de Krekel. Ideaal voor ouders die vroeg moeten vertrekken van huis en niet zelf in de gelegenheid zijn hun kind naar school te brengen. Je kunt dan in alle rust en met een vertrouwd gevoel op weg naar je werk.

Bij de voorschoolse opvang kunnen de kinderen de dag op een rustige manier en in een plezierige omgeving beginnen. Vanaf 7.00 uur kunnen de kinderen terecht bij SKiK tot de schooldag begint. Op de voorschoolse opvang kunnen ze, voordat school begint, nog even spelen en ontspannen. De kinderen zijn vrij om zelf een activiteit te kiezen. Geen stress bij de ouders en bij de kinderen, maar een rustig begin van de dag. Wij bieden bij de voorschoolse opvang ontbijt aan.

Na een rustige start van de dag op de voorschoolse opvang, brengen onze pedagogisch medewerkers de kinderen naar school, zodat ze daar veilig en op tijd aankomen..

Het uurtarief voor VSO is gelijk aan het uurtarief voor BSO. Je kunt voor voorschoolse opvang kinderopvangtoeslag aanvragen. De kosten van voorschoolse opvang bij SKiK zijn afhankelijk van het aantal uren, de uurprijs en de kinderopvangtoeslag die je van de Belastingdienst ontvangt.

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top