skip to Main Content

De Krekel | BSO

BSO de Krekel biedt opvang aan kinderen van 6 – 12 jaar

In een groene en pittoreske omgeving vlakbij het dorpsbos van Avenhorn staat buitenschoolse opvang De Krekel. Een ruim opgezet pand met de kenmerken van een brede school, want alle voorzieningen zijn onder één dak te vinden. Zo hebben kinderen voldoende ruimte om te leren én te spelen. De Krekel bestaat uit drie stamgroepen. De Sterren- en de Manengroep bieden kinderen tussen 6 en 8 jaar een veilige plek na school. Op de Jupitergroep zijn kinderen tussen de 8 en 12 jaar na schooltijd van harte welkom. Kinderen van 4-6 jaar kunnen voor buitenschoolse opvang terecht bij Pinokkio. De groep wordt begeleid door een vast team van drie tot vier pedagogisch medewerkers, waarvan er altijd twee aanwezig zijn.

Opvang

Tijdens schooldagen halen wij de kinderen zelf van school met een van onze auto’s. Na schooltijd zijn wij geopend tot 18:30 uur. In vakanties en op extra vrije dagen zijn we open vanaf 7:00 uur tot 18:30 uur. Er is voorschoolse opvang mogelijk bij de Jozefschool en op de locatie Pinokkio op de Zonnengroep vanaf 7:00 uur.

Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

Op BSO de Krekel worden kinderen tussen de 6 en 8 jaar ingedeeld bij de Sterren of de Manen. De twee groepen blijven altijd met elkaar in contact dankzij een gezamenlijke middenruimte. Deze ruimte is afgestemd op de behoeftes en leeftijd van de kinderen. In de aangrenzende keuken koken we samen en leren we de kinderen omgaan met bepaalde verantwoordelijkheden. Na binnenkomst nemen we allemaal plaats aan de grote tafel om te bespreken wat we die middag gaan doen. We leggen verschillende activiteiten voor aan de kinderen, waar zij vervolgens een keuze uit mogen maken. Onze medewerkers bieden aan de hand van thema’s gedurende zes weken verschillende binnen- en buitenactiviteiten aan. Binnen deze gerichte activiteiten komen de ontwikkelingsgebieden terug. In de verschillende ruimten zijn ‘speelhoekjes’ gecreëerd, waaronder een bouwhoek en een verkleedhoek. De kinderen kunnen altijd gebruik maken van onze enorme verzameling aan speelgoed en spellen. In het atelier wanen kinderen zich een kunstenaar en mogen zij hun creativiteit de vrije loop laten aan de techniek- of tekentafel. Bij de Jupitergroep heeft de inrichting een huiselijke sfeer, zodat kinderen zich op hun gemak voelen. Doordat er ook voor deze groep een eigen techniek- en knutseltafel aanwezig is, kunnen wij de oudere kinderen moeilijkere activiteiten aanbieden. Er is een ruime keuze aan binnenactiviteiten, dankzij de bouwhoek, kleurtafel en de enorme hoeveelheid spelletjes in onze spellenkast. Op de bank of in de luie stoel is er ruimte om even te ontspannen en te gamen op de PlayStation.

Buitenspelen

Voor buitenactiviteiten kunnen de kinderen gebruikmaken van het grote asfaltplein, met genoeg ruimte voor skeelers en waveboards. Daar kunnen ze zelfstandig of onder begeleiding met elkaar spelen. We maken regelmatig een wandeling naar het dorpsbos. In onze ontdek-/natuurtuin kunnen de kinderen gebruikmaken van schommels, een duikelrek of zandbak met waterkraan en zijn er genoeg bosjes om verstoppertje in te spelen. Onze achtertuin is op een natuurlijke manier ingericht, met veel bomen en tegenwoordig zelfs een moestuin. Onder toezicht kunnen de kinderen bij het water gebruikmaken van het bootje of de kano.

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top