skip to Main Content

Figaro | BSO

BSO Figaro in Ursem vangt kinderen op na schooltijd met de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Een groep wordt begeleid door een vast team van drie tot vier pedagogisch medewerkers, waarvan er altijd twee aanwezig zijn.

De locatie Figaro is gehuisvest in brede school Batter in Ursem. Een nieuw, ruim pand met kleurrijke inrichting binnen een veilige omgeving. Naast de buitenschoolse opvang voor kinderen vanaf 4 jaar biedt Figaro ook kinderdagverblijf voor kinderen van 0-4 jaar en peuterspeelzaal voor 2-4 jaar. In het pand zijn ook de twee basisscholen (de Langereis en de Bavoschool) en bibliotheek gevestigd, waarmee een nauwe samenwerking is. Door de samenwerking met de twee basisscholen kan uw kind vanuit school gemakkelijk door naar de opvang.

Opvang

De opvangtijden op schooldagen zijn vanaf 07:00 tot 18:30 uur.

Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

Bij BSO Figaro is er veel ruimte voor ontspanning. De activiteiten die wij aanbieden zijn leeftijdsgericht en stimuleren de ontwikkeling van het kind. Er zijn verschillende speelhoeken gecreëerd, zoals een bouwhoek, verkleedhoek en een poppenhoek. Kinderen kunnen altijd gebruikmaken van de grote verzameling spellen uit de spelkast. De tekentafel is ideaal om op te tekenen, te verven of te puzzelen. We hebben zelfs een bibliotheek vol met leuke en spannende kinderboeken. Regelmatig organiseren wij knutselmiddagen met verschillende thema’s, die worden verzonnen door de kinderen. We geven ieder kind de ruimte om zich zelfstandig en in eigen tempo, door spel en ontdekking te ontwikkelen. Er is veel aandacht voor de zelfstandigheid van kinderen. Dit proberen wij altijd te bevorderen, in overleg met de ouders. Wij vinden het belangrijk om kinderen te begeleiden bij het nemen van verantwoordelijkheid. Daarom maken we afspraken en wijzen we kinderen op de consequenties. Dit proces vindt vooral bij de 8+ groep plaats. Kinderen vanaf 7 jaar geven wij de mogelijkheid met een vriendje of klasgenoot mee naar huis te gaan, op voorwaarde dat ze zelfstandig terugkomen op de afgesproken tijd. Er is in het pand een ruime centrale hal waar we met de oudste BSO kinderen na schooltijd gebruik van mogen maken, hier staat een podium waar vele theatervoorstellingen gegeven worden.

Buitenspelen

Beweging en frisse lucht zijn belangrijk voor een kind. Daarom zijn we vaak buiten te vinden. Voor verschillende buitenactiviteiten kunnen de kinderen terecht op het naastgelegen voetbalveld en op ons ‘natuurlijk buitenspelen’-plein. Daar staat een schuurtje met buitenspeelgoed waar de kinderen altijd gebruik van mogen maken. Kinderen kunnen zich aanmelden voor verschillende activiteiten binnen of buiten de locatie, zoals koken of tuinieren. Tijdens schoolvakanties organiseren wij uitstapjes, speurtochten of knutselactiviteiten.

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top