skip to Main Content

De Berk | BSO

Bij de buitenschoolse opvang de Berk in Berkhout is er ruimte voor 20 kinderen in een basisgroep voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Kindcentrum de Berk, gevestigd in het landelijke en rustige dorp Berkhout, beschikt over een eigen ruimte op het terrein van basisschool Geert Holle. De samenwerking met het onderwijs vinden wij erg belangrijk. De Berk staat in nauw contact met de leerkrachten. De groep wordt begeleid door een vast team van drie tot vier pedagogisch medewerkers.

Opvang

De kinderen worden na school opgehaald door een van onze medewerkers.
De Berk is op alle dagen van de week voor schooltijd geopend vanaf 07:00 uur en na schooltijd geopend tot 18.30 uur. Ook in de schoolvakanties en op extra vrije dagen kunnen de kinderen van 7.00 tot 18.30 uur terecht bij BSO de Berk. Op de rustigste dagen voegen wij de KDV en BSO groep samen in een familiegroep (0-12 jaar).

Wilt u meer weten over deze locatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Neem dan contact met ons op.

Binnenspelen

Elke middag staan er verschillende activiteiten op de planning, zoals het maken van een voorstelling, gezelschapspelletjes, tekenen, verven of andere creatieve activiteiten. De kinderen hebben ieder een eigen kapstokhaakje en een eigen bakje waar ze hun werkjes in bewaren. We hebben bovendien een vaste dagindeling met vaste gezichten op de groep. Zo bieden we structuur, regelmaat en veiligheid. Om de paar weken kiezen de kinderen een bepaald thema uit. Aan de hand daarvan doen we spelletjes, lezen we voor en maken we knutselwerken. Bij de Berk hebben we verschillende speelhoeken, die afhankelijk van het gekozen thema worden ingericht. Er is ruimte om zowel samen als zelfstandig te spelen. Dat kan in de speelhoeken of in onze speelkamer. Even lekker ontspannen kan op de bank in onze chillhoek.

Buitenspelen

Voor onze buitenactiviteiten mogen wij gebruikmaken van het speelplein van de basisscholen. Er is een pannaveld ingericht waarop de kinderen kunnen voetballen. Op het plein spelen we graag verstoppertje en is er de mogelijkheid om te tennissen of touwtje te springen. Er is een ruime keuze aan speelattributen: een tafelvoetbalspel, een klimrek, schommels en rekstokken. Wij bieden ouders aan om hun kind naar de sportclub te brengen en weer op te halen.

Klik hier voor de laatste GGD-rapportage.

Back To Top