Kwaliteitsbeleid

Wet Kinderopvang en inspecties GGD
De wetgeving legt de kinderopvang kwaliteitsregels op. De kinderopvang wordt in opdracht van de gemeente gecontroleerd door de GGD. Alleen goedgekeurde organisaties worden opgenomen in het landelijk register kinderopvang. De rapporten van de GGD zijn openbaar en kunt u hier inzien.
                  
SKiK is continue bezig met kwaliteit. Wij behouden wat goed is, en verbeteren waar nodig. De deskundigheid van de pedagogisch medewerkers is hierbij heel belangrijk.

Onze pedagogisch medewerkers hebben een passende beroepskwalificatie waarmee zij voldoen aan de hiervoor geldende eisen in de kinderopvang. SKiK vult deze beroepsopleiding aan met diverse scholingsmogelijkheden die de kwaliteit van het pedagogisch handelen verhogen. Soms worden er, binnen vastgestelde voorwaarden, beroepskrachten in opleiding ingezet (BBL).

Samen sta je sterker
IMG_2682Onder dit motto werkt SKiK samen met een aantal organisaties in de regio. Dit zijn de Stichting kinderopvang regio Schagen, Stichting kinderopvang de Egmonden, Stichting kinderopvang Harenkarspel, Stichting kinderopvang Schoorl en Cappio uit Anna Paulowna.
Bij deze zes organisaties staat 'SAMEN DOEN' centraal; samen leren, het bundelen van de krachten en elkaar ondersteunen en inspireren.

Eind 2005 zijn deze organisaties samen een kwaliteitstraject gestart. Dit kwaliteitstraject zou enkele jaren in beslag nemen. Inmiddels is gebleken dat kwaliteitsverbetering een constant proces is en niet meer als een traject wordt gezien.

Het hoofddoel van de kwaliteitsverbetering is het verhogen van het deskundigheidsniveau van alle medewerkers en het realiseren van een organisatiecultuur en -structuur waarin permanente aandacht voor kwaliteitsverbetering is gewaarborgd.

Voedingsbeleid

Goede voeding bevordert een goede conditie van een kind. We vinden het bij SKiK daarom belangrijk dat we nadenken over voeding, bewust bezig zijn met gezonde voeding en deze aanbieden.

Ons IMG_2451voedingsbeleid is gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum. Hierin kunt u lezen welke producten wij de kinderen aanbieden, zoals vers fruit, brood, gezond beleg, crackers en rijstwafels. We bieden kinderen bijvoorbeeld geen smeerkaas en smeerleverworst aan.

 

 

 

 

Service Bureau SKiK

IMG_6649

Service Bureau SKiK
Maelsonstraat 28, 4e verdieping
1624 NP HOORN
0229-248770
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Stichting Kinderopvang Koggenland | Service Bureau | Maelsonstraat 28, 4e verdieping | 1624 NP | HOORN | 0229-248770 | info@skikkoggenland.nl | Privacyreglement