Kinderdagverblijf Figaro

De locatie Figaro is gehuisvest in brede school De Batter in Ursem. In de Batter is naast Figaro ook de peuterspeelzaal, de bilbiotheek en twee basisscholen (de Langereis en de Bavoschool) gevestigd.

Het kinderdagverblijf Figaro heeft één verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Deze groep bestaat uit maximaal 12 kinderen. De naam van de groep is Nemo, door de kinderen van BSO bedacht.

Openingstijden
Standaard van 7:30 uur tot 18:00 uur. Het is mogelijk om te vervroegen vanaf 7.00 uur en verlengen tot 18:30 uur.

IMG_2868Ontwikkeling
Wanneer een baby binnenkomt en als 4-jarige het dagverblijf weer verlaat, heeft het heel veel geleerd. Een kind maakt in de vier jaar dat het op het dagverblijf komt een belangrijke ontwikkeling door.

De lichamelijke ontwikkeling: rollen, kruipen, zitten, staan, lopen, rennen, steppen en fietsen maar natuurlijk ook eten, drinken, praten en zindelijk worden. Een kind leert ook zingen, knutselen, vormen en kleuren herkennen. Het leert alleen en samen te spelen.

Voor de sociale ontwikkeling wordt een basis gelegd: denk aan luisteren, samen delen, wachten, vieren van verjaardagen, aandacht voor Moeder- en Vaderdag, Sinterklaas en Kerst.

Kind volgen
Elk kind ontwikkelt zich in eigen tempo en op unieke wijze. Het volgen van de kinderen en bespreken met de ouders hoe het gaat, krijgt veel aandacht. De overdracht wordt op verschillende manieren gedaan, dagelijks mondeling of schriftelijk en jaarlijks een oudergesprek.

Thema's
Er wordt veel met thema’s gewerkt waarbij allerlei leeftijdsgebonden en ontwikkelingsgerichte activiteiten aan de kinderen worden aangeboden. De oudere kinderen worden op deze manier voorbereid op de overgang naar de basisschool.

Een bijkomend voordeel is dat er wordt samengewerkt met de peuterspeelzaal die in hetzelfde gebouw zit. De samenwerking bestaat uit het aanbieden van gerichte activiteiten aan bijvoorbeeld alleen de driejarigen of drie–en-een-half-jarigen. Ook gaan de peuters op visite bij de peuterspeelzaal en ontmoeten daar meer leeftijdsgenootjes.

Samenwerken met de basischolen vinden wij belangrijk, een doorgaande lijn van voorschoolse voorziening naar de basischool is nu we in hetzelfde pand zitten veel makkelijker en vanzelfsprekend.

De pedagogisch medewerkers zorgen voor een open en warme sfeer op de groep, uiteraard met respect voor de persoonlijkheid van ieder kind en ouders.

Medewerkers Figaro
De groep wordt begeleid door een vast team van meestal vier pedagogisch medewerkers waarvan er telkens twee aanwezig zijn. Naast de vaste pedagogisch medewerkers worden zoveel mogelijk vaste invalmedewerkers ingezet. Pedagogisch medewerkers in opleiding werken onder professionele begeleiding.

Figaro

3-aug-117

Middengouw 19
1645 PN Ursem
Kinderopvang: tel. 072-5021028
Buitenschoolse opvang: tel. 072-5021029
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact


Stichting Kinderopvang Koggenland 
Service Bureau
Maelsonstraat 28, 4e verdieping
1624 NP HOORN
0229-248770
info@skikkoggenland.nl 
 

Stichting Kinderopvang Koggenland

Service Bureau

Maelsonstraat 28, 4e verd

1624 NP HOORN

0229-248770

info@skikkoggenland.nl