Kinderdagverblijf Gepetto

Bij kinderdagverblijf Gepetto is plaats voor 12 kinderen in een verticale groep van 0 tot 4 jaar. We beschikken over een eigen ruimte op het terrein van basisschool Geert Holle, Kerkebuurt 156 te Berkhout .

Openingstijden
Standaard van 7:00 uur tot 18:30 uur.

Ontwikkeling
Wanneer een baby binnenkomt en als 4-jarige het dagverblijf weer verlaat, heeft het heel veel geleerd. Een kind maakt in de vier jaar dat het op het dagverblijf komt een belangrijke ontwikkeling door.

De lichamelijke ontwikkeling: rollen, kruipen, zitten, staan, lopen, rennen, steppen en fietsen maar natuurlijk ook eten, drinken, praten en zindelijk worden. Een kind leert ook zingen, knutselen, vormen en kleuren herkennen. Het leert alleen en samen te spelen.

Voor de sociale ontwikkeling wordt een basis gelegd: denk aan luisteren, samen delen, wachten, vieren van verjaardagen, aandacht voor Moeder- en Vaderdag, Sinterklaas en Kerst.

Kind volgen
Elk kind ontwikkelt zich in eigen tempo en op unieke wijze. Het volgen van de kinderen en bespreken met de ouders hoe het gaat, krijgt veel aandacht. De overdracht wordt op verschillende manieren gedaan, dagelijks mondeling of schriftelijk en jaarlijks een oudergesprek.

Thema's
Er wordt met thema's gewerkt waarbij allerlei leeftijdsgebonden en ontwikkelingsgerichte activiteiten aan de kinderen worden aangeboden. De oudere kinderen worden op deze manier voorbereid op de overgang naar de basisschool.

3+ groep
Vanaf de leeftijd van 3 jaar is het mogelijk om, ter voorbereiding op school, op woensdagochtend een extra dagdeel af te nemen. Zie http://www.skikkoggenland.nl/peuterspeelzaal/peuterspeelzaal-de-berkkabouter.html

Samenwerking peuterspeelzaal Berkkabouter
De samenwerking bestaat uit het aanbieden van gerichte activiteiten aan bijvoorbeeld alleen de driejarigen van zowel het kinderdagverblijf als de peuterspeelzaal. De peuters gaan op visite bij de peuterspeelzaal en ontmoeten daar meer leeftijdsgenootjes.
Samenwerken met de basischolen vinden wij belangrijk, een doorgaande lijn van voorschoolse voorziening naar de basischool is, omdat we in hetzelfde pand zitten, gemakkelijk en vanzelfsprekend.

De pedagogisch medewerkers zorgen voor een open en warme sfeer op de groep, uiteraard met respect voor de persoonlijkheid van ieder kind en ouders.

Medewerkers KDV Gepetto
De groep wordt begeleid door een vast team van meestal drie pedagogisch medewerkers. Naast de vaste pedagogisch medewerkers worden zoveel mogelijk vaste invalmedewerkers ingezet. Pedagogisch medewerkers in opleiding werken onder professionele begeleiding.

Gepetto

HPIM1208

Kerkebuurt 156
1647 MD Berkhout
Tel: 0229-542127
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact


Stichting Kinderopvang Koggenland | Service Bureau | Maelsonstraat 28, 4e verdieping | 1624 NP | HOORN | 0229-248770 | info@skikkoggenland.nl | Privacyreglement