Buitenschoolse opvang Gepetto

Bij de buitenschoolse opvang Gepetto is plaats voor 20 kinderen in een basisgroep voor kinderen van 4 jaar tot einde basisschool. We beschikken over een eigen ruimte op het terrein van basisschool Geert Holle, Kerkebuurt 156 te Berkhout

Openingstijden
Gepetto is geopend op maandag, dinsdag en donderdagmiddag na schooltijd tot 18.00 uur en de mogelijkheid tot verlenging tot 18.30 uur. Op de andere dagen kunnen de kinderen terecht bij BSO de Krekel in Avenhorn. Ook in de schoolvakanties en op extra vrije dagen kunnen de kinderen vanaf 7.30 uur terecht bij BSO de Krekel in Avenhorn.

De kinderen worden na school opgehaald door de pedagogisch medewerker.

De groep
Bij onze buitenschoolse opvang worden kinderen vanaf 4 jaar tot einde basisschool opgevangen buiten de schooltijden. Bij Gepetto bestaat de groep uit maximaal 20 kinderen in de leeftijd van 4 jaar tot einde basisschool.

Het gebouw staat in een rustige hoek van het schoolplein. De buitenruimte is groot en voorzien van speeltoestellen waaronder een tafeltennistafel, speelhuisje en zandbak met veel groen.

Aanbod
Bij de BSO is er veel aandacht voor ontspanning. Er worden leeftijdsgericht activiteiten aangeboden, rekeninghoudend met de ontwikkeling. Er is in overleg met de ouders veel aandacht voor de zelfstandigheid van kinderen. Als kinderen 7/8 jaar zijn, bestaat de mogelijkheid om ook buiten de locatie iets te ondernemen, bijvoorbeeld met een vriendje mee en dan zelf terugkomen op een afgesproken tijd. Naarmate kinderen ouder worden is het belangrijk ze te begeleiden in het nemen van verantwoordelijkheid, bij het zich houden aan afspraken en hen te wijzen op de consequenties. Dit proces vindt vooral bij de 8+ groep plaats.

Activiteiten
Naast vrij spel kunnen kinderen intekenen voor verschillende activiteiten. De activiteiten variëren van technisch, creatief, sportief, koken. In de schoolvakanties en op studiedagen wordt een programma samengesteld met uitstapjes, speurtochten, knutselactiviteiten, speciale evenementen en activiteiten. Vaak gaat dit aan de hand van een thema. In vakanties werken de locaties ook vaak samen, bijvoorbeeld: zelfde thema, gezamenlijke uitstapjes, bij elkaar op bezoek.

Onderwijs
Samenwerken met onderwijs vinden wij belangrijk. SKiK verzorgt op de Geert Holleschool ook tussenschoolse opvang en heeft daardoor diverse contacten met de leerkrachten.
Huiselijkheid en veiligheid staan centraal. Belangrijk is dat de kinderen zich vrij voelen om te spelen, alleen of in groepsverband en een fijne tijd hebben bij Gepetto.

Medewerkers Gepetto
Een groep wordt begeleid door een vast team van drie tot vier pedagogisch medewerkers. Naast de vaste pedagogisch medewerkers worden zoveel mogelijk vaste invalmedewerkers ingezet. Pedagogisch medewerkers in opleiding werken onder professionele begeleiding.

Gepetto

HPIM1208

Kerkebuurt 156
1647 MD Berkhout
Tel: 0229-542127
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact


Stichting Kinderopvang Koggenland | Service Bureau | Maelsonstraat 28, 4e verdieping | 1624 NP | HOORN | 0229-248770 | info@skikkoggenland.nl | Privacyreglement