Buitenschoolse opvang Figaro

De BSO van Figaro bestaat uit twee BSO-groepen. De locatie Figaro is gehuisvest in brede school De Batter in Ursem. In de Batter is naast Figaro ook de peuterspeelzaal, de bilbiotheek en twee basisscholen (de Langereis en de Bavoschool) gevestigd. 


Openingstijden
Na school, in vakanties en op extra vrije dagen vanaf 7:30 uur tot 18:00 uur zijn de standaardtijden. Het is mogelijk om te vervroegen vanaf 7:00 uur en/of te verlengen tot 18:30 uur.              
Dagelijks is voorschoolse opvang mogelijk vanaf 7:30 uur. Ook hier is er een mogelijkheid om te vervroegen vanaf 7:00 uur.                                                                                               

IMG_2866Groepen
Bij onze buitenschoolse opvang worden kinderen vanaf 4 jaar tot einde basisschool opgevangen buiten de schooltijden en in de vakanties hele dagen. Bij Figaro bestaat een groep uit maximaal 20 kinderen.

Er is plaats voor 40 kinderen verdeeld in twee groepen:

  • 4 tot 8 jaar, Baloe
  • 8 jaar tot einde basisschool, Pumba

Samen met de peuterspeelzaal beschikken we over een aparte vleugel, met een eigen ingang. Tussen de BSO groepen Pumba en Baloe bevindt zich een ruime hal. Buitenspelen is mogelijk op de schoolpleinen. De jongste kinderen, Baloe groep kan vanuit de groepsruimte naar buiten en komt dan op het natuurlijkspelen gedeelte. Zij kunnen ook naar de onderbouwpleinen van de scholen.  Met voetbalvereninging Dynamo, grenst aan de brede school,  is een afspraak gemaakt over het gebruik van de velden. De tennis vereniging zit aan de overkant en de gymzaal op enkele minuten lopen.  Hierdoor zijn er veel mogelijkheden om te sporten. Kinderen kunnen makkelijk zelfstandig naar de sportvereniging.

IMG_2867
Aanbod
Bij de BSO is er veel aandacht voor ontspanning. Er wordt leeftijdsgericht activiteiten aangeboden, rekeninghoudend met de ontwikkeling. Er is in overleg met de ouders veel aandacht voor de zelfstandigheid van kinderen. Als kinderen 7/8 jaar zijn bestaat de mogelijkheid om ook buiten de locatie iets te ondernemen, bijvoorbeeld met een vriendje mee en dan zelf terugkomen op een afgesproken tijd. Naarmate kinderen ouder worden, is het belangrijk ze te begeleiden in het nemen van verantwoordelijkheid, het zich houden aan afspraken en hen te wijzen op de consequenties. Dit proces vindt vooral bij de 8+ groep plaats.

Activiteiten
Naast vrij spel kunnen kinderen intekenen voor verschillende activiteiten binnen en soms buiten de locatie. De activiteiten variëren van technisch, creatief, sportief, koken of tuinieren. In de schoolvakanties zijn de kinderen vanaf 7:30 uur welkom. Op deze dagen wordt een programma samengesteld met uitstapjes, speurtochten, knutselactiviteiten, speciale evenementen en activiteiten. Vaak gaat dit aan de hand van een thema. In vakanties werken de locaties ook vaak samen, bijvoorbeeld: zelfde thema, gezamenlijke uitstapjes, bij elkaar op bezoek.

Onderwijs
Samenwerken met onderwijs vinden wij belangrijk. De samenwerking in brede school De Batter heeft o.a. geleid tot een protocol informatieuitwisseling.

Huiselijkheid en veiligheid staan centraal. Belangrijk is dat de kinderen zich vrij voelen om te spelen, alleen of in groepsverband en een fijne tijd hebben bij Figaro.

Medewerkers Figaro
Een groep wordt begeleid door een vast team van drie tot vier pedagogisch medewerkers waarvan er telkens twee aanwezig zijn. Naast de vaste pedagogisch medewerkers worden zoveel mogelijk vaste invalmedewerkers ingezet. Pedagogisch medewerkers in opleiding werken onder professionele begeleiding.

Figaro

3-aug-117

Middengouw 19
1645 PN Ursem
Kinderopvang: tel. 072-5021028
Buitenschoolse opvang: tel. 072-5021029
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact


Stichting Kinderopvang Koggenland | Service Bureau | Maelsonstraat 28, 4e verdieping | 1624 NP | HOORN | 0229-248770 | info@skikkoggenland.nl | Privacyreglement