Buitenschoolse opvang De Krekel

De Krekel is gestart in 1997 in een woonhuis: de eerste BSO was daardoor ook heel huislijk. In 2003 vond de verhuizing naar een nieuw pand aan de Buitenroede in Avenhorn plaats. In 2007 is het pand met nog een groep uitgebreid en in 2009 is de groep jongste kinderen verhuisd naar de locatie Pinokkio aan de Tocht 1a in Avenhorn.

Aan de Buitenroede 10 in Avenhorn worden kinderen vanaf 5,5/6 jaar tot einde basisschool opgevangen. Hier is plaats voor maximaal 70 kinderen, verdeeld in drie groepen.

Openingstijden
Na schooltijd geopend tot 18:00 uur/18:30 uur In vakanties en op extra vrije dagen standaard vanaf 7:30 uur tot 18:00 uur met de mogelijkheid van vervroegen vanaf 7:00 uur en/of verlenging tot 18:30 uur.

Er is voorschoolse opvang mogelijk bij de Jozefschool en op de locatie Pinokkio op de Zonnengroep vanaf 7:30 uur.

IMG_2721Vervoer
Kinderen worden opgehaald bij school. Wanneer de school zich op loopafstand van de opvang bevindt, halen de pedagogisch medewerkers de kinderen lopend op. De overige kinderen worden door een taxi opgehaald of door een medewerker die rijdt met de auto van de stichting. De taxicentrale zet een vaste chauffeur/chauffeuse in die de kinderen en de school kent.

Groepen
Bij onze buitenschoolse opvang worden kinderen vanaf 4 jaar tot einde basisschool opgevangen buiten de schooltijden en in de vakanties hele dagen.

Bij De Krekel is plaats voor maximaal 70 kinderen, verdeeld in drie groepen:

  • twee groepen voor de leeftijd 5,5/6 tot 7,5/8, de Sterren en de Manen;
  • één groep oudste kinderen van maximaal 30 kinderen, Jupiter.                                                                      

De kinderen in de leeftijd van 4 jaar tot 5,5/6 jaar, de Zonnen, worden opgevangen op de locatie Pinokkio.
Het gebouw aan de Buitenroede is nieuw en biedt veel ruimte binnen en buiten. Door de situering, aan de rand van het dorp bij het dorpsbos, is er heel veel extra ruimte voor spel en ontdekking. De locatie maakt gebruik van een gymzaal die aan een jeugdvereniging het Gilde toebehoort. Naast het grote plein en de achtertuin is dit een waardevolle toevoeging. De Zonnengroep zit nog dichtbij de dagopvang in Avenhorn en is voor de kinderen van de peutergroepen en de verticale groep een veilige overstap.

IMG_2640Aanbod
Bij de BSO is er veel aandacht voor ontspanning. Er wordt leeftijdsgericht activiteiten aangeboden, rekeninghoudend met de ontwikkeling. Er is in overleg met de ouders veel aandacht voor de zelfstandigheid van kinderen. Als kinderen 7/8 jaar zijn, bestaat de mogelijkheid om ook buiten de locatie iets te ondernemen, bijvoorbeeld met een vriendje mee en dan zelf terugkomen op een afgesproken tijd. Of met een groepje naar het dorpsbos of zonder leiding in de gymzaal. Naarmate kinderen ouder worden, is het belangrijk ze te begeleiden in het nemen van verantwoordelijkheid, het zich houden aan afspraken en ze te wijzen op de consequenties. Dit proces vindt vooral bij de 8+ groep plaats.

Naast vrij spel kunnen kinderen intekenen voor verschillende activiteiten binnen en soms buiten de locatie. De activiteiten variëren van technisch, creatief, sportief, koken of tuinieren. In de schoolvakanties zijn de kinderen vanaf 7:30 uur welkom. Op deze vakantiedagen wordt een programma samengesteld met uitstapjes, speurtochten, knutselactiviteiten, speciale evenementen en activiteiten. Vaak gaat dit aan de hand van een thema. In vakanties werken de locaties ook vaak samen, bijvoorbeeld: zelfde thema, gezamenlijke uitstapjes, bij elkaar op bezoek.

Onderwijs
Samenwerken met onderwijs vinden wij belangrijk, dit beperkt zich op dit moment nog tot overleg over kinderen die zowel op school als bij ons extra aandacht nodig hebben. We overleggen ook over kinderen voor wie het belangrijk is vaste afspraken te maken die voor school en opvang belangrijk zijn en daarmee ook het kind ten goede komt. Met de Jozefschool uit de Goorn is een samenwerking i.v.m. de voorschoolse opvang. Het is de bedoeling dat we vanaf het schooljaar 2011/2012 een of meerdere keren per jaar een gezamenlijk project gaan doen.

Avenhorn en de Goorn hebben ook diverse sportmogelijkheden: voetbal, tennis, gym en fitness. Met de verenigingen is contact over samenwerken. Bewegen wordt zo extra en gevarieerd aangeboden.

Huiselijkheid en veiligheid staan centraal. Belangrijk is dat de kinderen zich vrij voelen om te spelen, alleen of in groepsverband en een fijne tijd hebben bij De Krekel.

Medewerkers De Krekel
Een groep wordt begeleid door een vast team van drie tot vier pedagogisch medewerkers waarvan er telkens twee aanwezig zijn. Naast de vaste pedagogisch medewerkers worden zoveel mogelijk vaste invalmedewerkers ingezet. Pedagogisch medewerkers in opleiding werken onder professionele begeleiding.

De krekel

DSC09224

Buitenroede 10
1633 GZ Avenhorn
Tel: 0229-544471
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Contact


Stichting Kinderopvang Koggenland 
Service Bureau
Maelsonstraat 28, 4e verdieping
1624 NP HOORN
0229-248770
info@skikkoggenland.nl 
 

Stichting Kinderopvang Koggenland

Service Bureau

Maelsonstraat 28, 4e verd

1624 NP HOORN

0229-248770

info@skikkoggenland.nl